武汉亚洲心脏病医院

返回主站

医学教育部

医学教育部专栏

亚心-梅奥心血管疾病学术交流论坛

第五届亚心-梅奥国际心血管学术交流论坛日程

字号: + - 14

 

Program of the 5th International Academic Exchange between Mayo and WAHH

第五届“亚心-梅奥”

国际心血管学术交流

论坛日程

 

 

 

医学教育部

2019年7月


 

D:\工作\1. 国际交流\1. 梅奥\梅奥(2018年)\2018梅奥照片\微信图片_20180611115016.jpg

图:第四届“亚心-梅奥”国际心血管学术交流论坛


 

2019年7月22日(周一)上午

Opening of the 5th International Academic Exchange between Mayo and WAHH

开幕式

9:30AM-9:45AM Monday, July 22, 2019( The conference room)

 2019年7月22日 上午 (A8大会议室)

Opening lecture主持

叶红 总经理

Chairman Address董事长致

谢俊明 董事长

Mayo Address 梅奥代表致辞

Dr. Yong-Mei Cha

President Address 院长致辞

苏晞 陶凉 院长

 

 

Mayo Classic Case Sharing and Discussion Section One

梅奥经典病例分析与讨论( 一)

09:45AM-11:50AM Monday, July 22, 2019 ( The conference room)

2019年7月22日上午 (A8大会议室)

09:45-10:00

Innovations in critical care medical management for ACS or OHCA (15min)

ACS或OHCA的危重医疗管理创新(15分钟)

Dr. Gregory Barsness

翻译: Dr. Dali Feng

10:00-10:15

Complex Case Sharing: Patient with High-Risk NSTE-ACS(15min)

  疑难病例分享: 高危NSTE-ACS患者病例(15分钟)

10:15-10:45

Discussion based on cases(30min)

基于病例讨论(30分钟)

全体All Participants

翻译: Dr. Dali Feng

10:45-11:00

Surgeon’s role in percutaneous approaches to structural heart disease(15min)

结构性心脏病经皮治疗中外科医生的角色(15分钟)

Dr. John Stulak

翻译: Dr. Yong-Mei Cha

11:00-11:15

Complex Case Sharing: Calcified mitral valve requiring intervention: Options, risks and outcomes  (15min)

  疑难病例分享:二尖瓣钙化患者的介入治疗:选择、风险及后果(15分钟)

11:15-11:45

Discussion based on cases(30min)

基于病例讨论(30分钟)

全体All Participants

翻译:Dr. Yong-Mei Cha

11:45-11:50

Group Photo合影

 

Visit the new hospital branch Wuhan Asia General Hospital

参观新院区

11:50PM-1430PM Tuesday, July 23, 2019

7月22日下午

11:50-14:30

Visiting the new hospital branch - WUHH General Hospital

参观新院区-武汉亚心总医院

/

 

 

2019年7月22日(周一)下午

Grand Round (WAHH Cases)

教学大查房(武汉亚洲心脏病医院提供病例)

14:30PM-19:00PM Monday, July 22, 2019  ( The conference room)

2019年7月22日下午(A8大会议室)

14:30-14:45

Diabetic Cardiomyopathy: Pathophysiology and Management in 2019(15min)

理论讲课: 糖尿病性心肌病的病理生理学及治疗(15分钟)

Dr. Horng Chen

翻译: Dr. Dali Feng

14:45-15:00

Complex Case Sharing: An Interesting case of HF reduced EF: LV Non-Compaction(15min)

  疑难病例分享:左心室心肌致密化不全,EF值下降的心衰病例(15分钟)

Dr. Horng Chen

翻译: Dr. Dali Feng

15:00-15:30

Discussion based on cases(30min)

基于病例讨论(30分钟)

全体All Participants

翻译: Dr. Dali Feng

15:30-17:00

Department of Cardiology Case Discussion: A cardiomyopathy with unknown etiology90min)(夏昭/超声科/吴洋/陈佑平/郑璇)

心内科病例讨论:病因不明的心肌病(90分钟)

(夏昭/超声科/吴洋/陈佑平/郑璇)

Case Reported by Department of Cardiology,WAHH

病例由武汉亚洲心脏病医院心内科提供

翻译:Dr. Yong-Mei Cha

17:00-18:30

Cardiac Surgery Department Case Discussion:

1.pulmonary stenosis CHD case (郑璇)2. Coronary Aneurys(李誉)90min心外科病例讨论:1. 肺动脉狭窄的先天性心脏病(郑璇)

2.冠状动脉瘤(李誉)( 90分钟)

Case reported by Cardiac Surgery Department, WAHH

病例由武汉亚洲心脏病心外科提供

翻译: Dr. Dali Feng

18:30-18:45

Innovation and advancement in implantable device therapy (15min)

植入式设备治疗的创新与发展 (15分钟)

Dr. Yong-Mei Cha

18:45-19:00

Lecture: Latest advancement in constrictive pericarditis (15min)

理论讲课:缩窄性心包炎的最新进展(15分钟)

Dr. Dali Feng

 

 

 

 

 

 

 

 

2019年7月23日(周二)上午

Mayo Classic Case Sharing and Discussion Section Two

梅奥经典病例分析与讨论( 二)

09:00AM-12:00AM Tuesday, July 23, 2019 ( The conference room)

2019年7月23日上午 (A8大会议室)

09:00-09:15

What monitor do you choose to diagnose AF and who should be treated for stroke prevention(15min)

诊断心律失常患者的仪器选择及其卒中预防(15分钟)

Dr. Yong-Mei Cha

09:15-09:30

Complex Case Sharing: A patient on warfarin will undergo hip surgery: how to manage anticoagulation?(15min)

疑难病例分享:长期服用华法林患者需行髋关节手术治疗,如何处理抗凝?15分钟)

09:30-10:00

Discussion based on cases(30min)

基于病例讨论(30分钟)

全体All Participants

10:00-10:15

Multi-image to differentiate thick heart from hypertensive heart disease, to HCM (15min)

多图像下高血压心脏病导致的心脏肥厚与肥厚型心肌病的辨别(15分钟)

Dr. Dali Feng

10:15-10:30

Complex Case Sharing: Sudden onset of aphasia and chest pain and EKG change: interesting etiology(15min)

  疑难病例分享: 突发的失语症、胸痛和心电图改变的有趣病因(15分钟)

10:30-11:00

Discussion based on cases(30min)

基于病例讨论(30分钟)

全体All Participants

11:00-11:15

Lectures:ECMO cannulation in difficult patients(15min)

理论讲课:疑难病人的ECMO插管治疗(15分钟)

Dr. John Stulak

翻译:Dr. Yong-Mei Cha

11:15-11:30

A complex case sharing on the ECMO(15min)

  ECMO疑难病例分享(15分钟)

11:30-12:00

Discussion based on cases(30min)

基于病例讨论(30分钟)

全体All Participants

翻译:Dr. Yong-Mei Cha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019年7月23日(周二)下午

Mayo Classic Case Sharing and Discussion Section Three

梅奥经典病例分析与讨论( 三)

14:00 PM-17:00 PM Tuesday, July 23, 2019 ( The conference room)

2019年7月23日(A8大会议室)

14:00-14:15

Complex Case Sharing: Myocarditis and Inflammatory Cardiomyopathy(15min)

疑难病例分享:心肌炎和炎性心肌病(15分钟)

Dr. Horng Chen

翻译:Dr. Dali Feng

14:15-14:45

Discussion based on cases(30min)

基于病例讨论(30分钟)

全体All Participants

翻译:Dr. Dali Feng

14:45-15:00

Complex Case Sharing:targeted temperature management after cardiac arrest(15min)

疑难病例分享:心脏骤停后的目标温度管理(15分钟)

Dr. Gregory Barsness

翻译:Dr. Yong-Mei Cha

15:00-15:30

Discussion based on cases(30min)

基于病例讨论(30分钟)

Dr. Gregory Barsness

翻译: Dr. Yong-Mei Cha

15:30-15:45

Complex Case Sharing: Coronary artery origin anomalies (ALCAPA)(黄园琴)(15min)

疑难病例分享:冠状动脉起源异常(黄园琴)15分钟)

Case reported by Cardiac Surgery Department, WAHH

病例由武汉亚洲心脏病医院心外科提供

15:45-16:15

Discussion based on cases(30min)

基于病例讨论(30分钟)

全体All Participants

翻译: Dr. Dali Feng

16:15-17:00

Clinical Laboratory Center:the significance of new examination indexes of heart disease(15min)

检验中心心衰相关新检测指标及意义15分钟)

检验中心 张真路主任

Clinical Laboratory Center

Discussion based on the report above(30min)

梅奥专家根据上面的汇报提出建议(30分钟)

全体All Participants

翻译:Dr. Yong-Mei Cha

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In-depth exchange in Department

亚专科深入交流

17:00PM-18:30PM  Tuesday, July 23, 2019 ( In-depth Academic Exchange in Department)

7月23日下午 各科室深入交流

17:00-18:30

CCU:Research Topics and Data Analyses Discussion

CCU交流:科研课题及数据分析讨论

Dr. Horng Chen

Dr. Dali Feng

刘成伟  吴明祥 主任

In-depth Academic Exchange in Department of Cardiac Electrophysiology:

The prevention and treatment progress of atrioventricular accessory pathway

(2 cases reported by WAHH and discussion)

电生理交流:房室旁道的预防与治疗进展病例2例(亚心医院提供病例)

与讨论

Dr. Yong-Mei Cha

韩宏伟  张劲林 主任

1.Complex Case Sharing: Patient with CTO:PCI Indications and Approach(15min)

  心内科冠脉组交流: CTO患者的介入治疗指征和方式(15分钟) 

2.In-depth Academic Exchange in Department of Cardiology (Coronary Group)

心内科冠脉组深入交流

Dr. Gregory Barsness

宋丹 鄢华 主任

In-depth Academic Exchange in Department of Cardiac Surgery:

Cardiomyopathy and heart transplantation(based on cases)(许铭)

心外科交流:心肌病与心脏移植(基于病例)(许铭)

Dr. John Stulak

陶凉 院长

肖红艳 主任

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019年7月24日(周三)上午

In-depth exchange in Image Center (Wuhan Asia General Hospital)

影像中心深入交流(亚心总医院)

9:00AM-12:00AM Wednesday, July 24, 2019 ( Wuhan Asia General Hospital)

2019年7月24日上午 (亚心总医院)

09:00-09:15

Brief Introduction: The Image Center of Wuhan Asia General Hospital(15min)

武汉亚心总医院影像中心简介(15分钟)

马小静 主任

09:15-09:45

Lectures:CMR diagnosis of non-ischemia heart disease(30min)

讲课:非缺血性心脏病的CMR诊断(30分钟)

Dr. Dali Feng

09:45-10:15

Lectures: Ultrasonic diagnosis of non-ischemia heart disease(30min)

讲课:非缺血性心脏病的超声诊断(30分钟)

马小静 主任

10:15-11:00

Mayo Cases sharing and discussion:Chest pain and troponin elevation: a diagnostic dilemma(45min)

梅奥复杂病例分享及讨论:胸痛与肌钙蛋白升高的诊断困境(45分钟)

Dr. Dali Feng

11:00-12:00

Wuhan Asia Cases sharing and discussion:Non-ischemia heart disease case(60min)

亚心复杂病例分享及讨论:非缺血性心脏病(60分钟)

吴洋

全体All participants