武汉亚洲心脏病医院

返回主站

医学教育部

医学教育部专栏

亚心-梅奥心血管疾病学术交流论坛

第四届“亚心-梅奥”国际心血管学术交流论坛日程

字号: + - 14


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program of The 4th International Academic Exchange Between Mayo and WAHH

 

第四届“亚心-梅奥”国际心血管学术交流论坛日程

 


 

2018年6月4日(周一)上午

Plenary Session 1: Opening of The 4th International Academic Exchange Between Mayo and WAHH

全体大会第一场:开幕式

8:30AM-8:45AM Monday, June 4, 2018( The conference room)

 2018年6月4日 上午 (A8大会议室) 

08:30-08:32

Opening lecture主持

苏晞 副院长

08:33-08:35

Welcome address致欢迎辞

叶红 总经理

08:35-08:45

Arrangement of the 4th academic exchange

第四届交流安排

鄢华   主任

 

 

Plenary Session 2: Mayo Heart Team Building Experience Sharing and New Therapies for Cardiovascular Disease

全体大会第二场:梅奥心脏团队建设经验与心血管疾病诊疗的新疗法

8:45AM-11:25AM Monday, June 4, 2018 ( The conference room)

2018年6月4日上午 (A8大会议室)

08:45-09:05

How to Build Mayo Heart Team and Experience Sharing(100min)

梅奥心脏团队建设与经验

(100分钟)

Coronary Heart Disease Team Building and Experience Sharing (20min)

冠心病团队建设与经验(20分钟)

Dr. Gregory Barsness

09:05-09:25

Heart Rhythm Team Building and Experience Sharing (20min)

心律失常团队建设与经验(20分钟)

Dr. Yong-Mei Cha

09:25-09:45

Structural Heart Disease  Team Building, Experience Sharing and imaging(20min)

结构性心脏病团队建设与经验及影像学(20分钟)

Dr. Dali Feng

09:45-10:05

Cardiovascular surgery team and collaboration with cardiology(20min)

心血管外科团队与心内科团队的协作(20分钟)

Dr. John Stulak

10:05-10:25

Heart Failure Team Building and Experience Sharing (20min) 

心衰团队建设与经验(20分钟)

Dr. Horng Chen

10:25-10:35

Break中场休息

10:35-10:45

Innovation and New therapies for cardiovascular diseases(50min)

心血管疾病诊疗的创新和新疗法

(50分钟)

Innovation and New therapies in coronary diseases(5-10min)

冠心病的创新和新疗法(5-10分钟)

Dr. Gregory Barsness

10:45-10:55

Innovation and New therapies in arrhythmia and implantable device(5-10min)

心律失常的创新和新疗法与植入式装置(5-10分钟)

Dr. Yong-Mei Cha

10:55-11:05

Innovation and New therapies in structural heart diseases(5-10min)

结构性心脏病的创新和新疗法(5-10分钟)

Dr. Dali Feng

11:05-11:15

Innovation and New device/surgery in heart diseases(5-10min)

心脏疾病治疗的创新和新装置/手术(5-10分钟)

Dr. John Stulak

11:15-11:25

Innovation and New therapies in heart failure(5-10min)

心衰的创新和新疗法(5-10分钟)

Dr. Horng Chen

2018年6月4日(周一)下午

Plenary Session 3: Case reviews

全体大会第三场:病例讨论

14:00PM-17:20PM Monday, June 4, 2018  ( The conference room)

2018年6月4日下午(A8大会议室)

14:00-14:10

Case report(1)

病例汇报(1)

Case Reported by Department of Cardiology

病例由心内科提供

14:10-14:50

Case discussion(1)

病例讨论(1)

14:50-15:00

Case report(2)

病例汇报(2)

Case reported by Cardiac Surgery Department

病例由心外科提供

15:00-15:40

Case report(2)

病例讨论(2)

15:40-16:20

Q&A and conclusion讨论与总结

 

16:20-16:50

Complex and Higher-Risk Indicated Patients (CHIP)

复杂高危患者的合理化治疗

The evolution of cardiac critical care(30min)

心脏重症监护的发展(30分钟)

Dr. Gregory Barsness

 

16:50-17:20

Hemodynamic Support in CHIP PCI: Device Introduction and Selection (supported PCI with Impella, ECMO, TandemHeart, IABP)(30min)

CHIP冠脉介入治疗中的血流动力学支持(循环辅助下的高危复杂冠心病介入治疗)(30分钟)

Dr. Gregory Barsness

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2018年6月5日(周二)上午

In-depth exchange in department

科室深入交流

8:30AM-11:30AM Tuesday, June 5, 2018  CCU Round

6月5日上午 CCU查房

08:30-11:30

Case report and Q&A

病例汇报与讨论

Dr. Horng Chen

Dr. Dali Feng

Ward round

床边查房

 

8:30AM-11:30AM Tuesday, June 5, 2018

Lectures and Operation Communication in Department of Cardiac Electrophysiology

6月5日上午 电生理授课(心内科三楼阅片室)与手术交流

08:30-11:30

Operation communication

手术交流

Dr. Yong-Mei Cha

Case discussion

病例讨论

 

8:30AM-11:30AM Tuesday, June 5, 2018

Lectures and Operation Communication in Department of Cardiology (Coronary Group)

6月5日上午 冠脉授课及手术交流(3楼会议室)

08:30-11:30

Intervention communication

手术交流

Dr. Gregory Barsness

 

Case discussion

病例讨论

 

8:30AM-11:30AM Tuesday, June 5, 2018

Cardiac surgery communication in Cardiac Surgery Department (Cardiac Surgery conference room)

6月5日上午  心外科交流 Cardiac Surgery department(心外科会议室)

08:30-11:30

Case discussion

病例讨论

Dr. John Stulak

 

 

Visit the new hospital branch WUHH Zhuan Kou International Hospital

参观新院区

11:30AM-14:30PM Tuesday, June 5, 2018

6月5日中午

11:30-11:50

Lunch

午餐

A8 small conference room

A8小会议室

11:50-14:30

Visit the new hospital branch - WUHH Zhuan Kou International Hospital

参观新院区-武汉亚心沌口国际医院

 

 

2018年6月5日(周二)下午

Plenary Session 4: Lectures - Structural Heart Disease

全体大会第四场:讲座 - 结构性心脏病

14:30PM-16:00PM Tuesday, June 5, 2018 (A6 No.1 Conference Room)

2018年6月5日下午(A6一号会议室)

14:30-16:00

Structural Heart Disease

结构性心脏病

TAVR : Current Status and Future Perspectives TAVR(30min)

现状和未来展望(30分钟)

Dr. John Stulak        Dr. Gregory Barsness

Introduction to MitraClip(30min)

经皮二尖瓣修复术的介绍(30分钟)

Dr. John Stulak        Dr. Gregory Barsness

Multi-imaging modality and valvular heart disease: focusing on mitral insufficiency(30min)

多模态图像和心脏瓣膜疾病(主要二尖瓣关闭不全)(30分钟)

Dr. Dali Feng

 

 

Research Guidance(2-3 projects)

科研指导 (2-3组)

16:10PM-17:10 PM Tuesday, June 5, 2018 ( A6 No.1 Conference Room)

2018年6月5日下午(A6一号会议室)

16:10-16:40

Project Proposal/Paper Manuscript Introduction (1)(10min)

项目提案/论文初稿介绍(1)(10分钟)

 

Revising Suggestions from Mayo Heart Team(1)

梅奥专家提出修改意见(1)

16:40-17:10

Project Proposal/Paper Manuscript Introduction (2)(10min)

项目提案/论文初稿介绍(2)(10分钟)

 

Revising Suggestions from Mayo Heart Team(2)

梅奥专家提出修改意见(2)

 

 

 

D:\工作\1. 国际交流\1. 梅奥\梅奥(2017年)\梅奥照片、电子相册\第三届梅奥专家学术交流照片(2017.7.10)\合照.jpg

图:第三届“亚心-梅奥”心血管疾病学术交流会