武汉亚洲心脏病医院

返回主站

医学教育部

医学教育部专栏

亚心-梅奥心血管疾病学术交流论坛

第三届亚心-梅奥心血管疾病学术交流会日程

字号: + - 14

第三届亚心-梅奥心血管疾病学术交流会日程

7月10日上午 专家授课 (A8大会议室) The conference room

08:30-08:32

Opening lecture主持

苏晞 副院长

08:33-08:35

Welcome address致欢迎辞

叶红 总经理

08:35-08:45

Highlights of the last two academic exchanges and arrangement of the third

往届亚心-梅奥交流精彩回顾与第三届交流安排

鄢华   主任

08:45-09:25

Surgical approach for arrhythmia: Maze, hybrid for AF, epicardial ablation for ventricular arrhythmia(40min)

心律失常的外科治疗:迷宫术、房颤杂交术、室性心律失常心外膜消融术 (40分钟)

 Dr. Yong-Mei Cha

09:25-10:05

Chronic Heart Failure with Reduced EF: State of the Art in 2017(40min)

射血分数降低的慢性心力衰竭的管理:2017年发展现状(40分钟)

Dr. Horng Chen

 

10:05-10:15

                         Break中场休息    

 

10:15-10:55

Choosing Wisely In The Cardiac Intensive Care Unit (40min)

心脏重症监护室的合理决策(40分钟) 

Dr.Gregory Barsness

 

10:55-11:35

Multiimaging modalities and valvular heart disease(40min)

多种影像技术在心脏瓣膜病中的应用 (40分钟)

Dr. Dali Feng

 

11:35-12:25

Mechanical circulatory support: LVAD, ECMO, artificial heart(40min)

机械循环支持:LVADECMO,人工心脏 (40分钟)

Dr. John Stulak

7月10日下午 病例讨论(A8大会议室) The conference room

14:00-14:10

Case report(1)

病例汇报(1)  

 

14:10-14:50

Case discussion(1)

病例讨论(1)

 

14:50-15:10

Management of electrical storm in ischemic cardiomyopathy(20min)

缺血性心肌病室速电风暴的处理(20分钟)

Dr. Yong-Mei Cha

15:10-15:20

Case report(2)

病例汇报(2)

 

15:20-16:00

Case report(2)

病例讨论(2)

 

16:00-16:40

Multiimaging in detecting and evaluating viable myocardium(20min)

各种影像技术在评估存活心肌中的应用(30-40分钟)

Dr. Dali Feng

16:40-17:00

Q&A and conclusion讨论与总结

 

7月11日上午 CCU查房

08:30-08:50

Update on Acute Heart Failure: Why are all the clinical trials failing? (20min)

急性心力衰竭:为什么所有的临床试验都失败? 

Dr.Horng Chen

08:50-09:10

Multiimaging evaluation in cardiomyopathy and heart failure focusing on differentiation in thick ventricles(20min)

影像评估在心肌病和心衰中的应用:主要通过心室厚度来鉴别 

Dr.Dali Feng

09:10-11:00

Case report and Q&A

病例汇报与讨论

Dr.Horng Chen

Dr.Dali Feng

11:00-11:30

Ward round

床边查房

7月11日上午 电生理授课(心内科三楼阅片室)与手术交流   department of cardiac electrophysiology

08:30-09:00

Cardiac resynchronization therapy: where we are and future direction(30min)

心脏再同步疗法的发展现状与方向(30分钟)

Dr. Yongmei Cha

09:00-09:30

Lead extraction: pulling is more challenging than implanting(30min)

电极导线拔除:拔除比植入更具挑战性(30分钟)

09:30-11:30

Intervention communication

手术交流

7月11日上午 冠脉授课及手术(3楼会议室)department of cardiology (coronary group)

08:30

梅奥心脏团队建设经验交流(30分钟)

Mayo Clinic experience of heart team building(30min)

Dr.Barsness

Intervention communication

手术交流


Case report and Q&A

病例汇报与讨论


7月11日上午  心外科交流 Cardiac Surgery department(A8小会议室)

08:30

肥厚梗阻型心肌病手术演示/迷宫术的结果与手术适应症(30分钟)

Live surgery of hypertrophic obstructive cardiomyopathy /The outcomes of Maze procedure and who are the candidates(30min)

Dr. John Stulak

Hypertrophic cardiomyopathy: When to consider and its outcome (30min)

肥厚型心肌病:手术时机及预后(30分钟) 


Case report and Q&A

病例汇报与讨论

 

7月11日下午  (A8大会议室)The biggest meeting room

Round table: Research interest and collaboration

圆桌会议:科研与合作

13:30-15:30

Translational research projects转化研究项目

Retrospective data mining回顾数据挖掘

How to set up a database如何建立数据库

Prospective study design前瞻性研究设计

Q&A讨论

D:\工作\1. 国际交流\1. 梅奥\梅奥(2017年)\梅奥照片、电子相册\第二届梅奥亚心交流会照片\LO1B0848.jpg

图:第二届“亚心-梅奥”心血管疾病学术交流会